Egészség

Elítélték a monogramját májakba égető sebészt

Elítélte a bíróság azt a brit sebészt, aki betegei májába égette a monogramját.

Közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítélték Simon Bramhall brit sebészt, aki betegei májába égette a szignóját. Egy birminghami bíró pénteken 10 ezer font (3,47 millió forint) pénzbüntetésre és 120 óra közhasznú munkára ítélte az orvost, aki az indoklás szerint „olyan mérvű szakmai arroganciát tanúsított, amely már bűncselekménnyel ér fel”.

Az 53 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban egy májátültetésen átesett férfi és egy női páciense májába égette bele elektromos tűvel nevének kezdőbetűit, az SB-t. Az elképzelhetetlennek tűnő esetről decemberben magunk is beszámoltunk.

A doktor tettére úgy derült fény, hogy egy frissen operált páciensét kollégáinak ismét fel kellett nyitniuk, ekkor vették észre a monogramot a nő máján az orvosok. A sebész az első eset után megismételte tettét, és mindkét esetben több kollégája szeme láttára.

Bramhall 12 évig dolgozott máj-, lép- és hasnyálmirigy-sebészként a birminghami Erzsébet Királynő Kórházban, ahonnét 2014-ben távozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top