Egészség

Ezt üzente Miklós Edit a kórházi ágyról

Megműtötték Miklós Edit térdét. Az alpesi síelő videóüzenetben számolt be az állapotáról. Még nem tudni, ki indulhat a téli olimpián Miklós Edit helyett.

Szombat éjjel megműtötték Miklós Edit térdét, aki az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott, és szenvedett keresztszalag-szakadást.

Az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezenkívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően. Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát

– idézte a Magyar Síszövetség vasárnapi közleménye Stark Mártont, az alpesi szakág szövetségi kapitányát.

Nagyon reménykedünk, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése, sok nehézségen ment keresztül karrierje folyamán, de bízunk benne, hogy lesz kedve és ereje folytatni a sízést. A síszövetség vezetése mindenben támogatja őt

– tette hozzá.

Kezelőorvosa, Christian Schenk úgy nyilatkozott, hogy orvosi szempontból Edit folytathatja karrierjét.

Jól vagyok, sokkal nehezebb feldolgozni a mostani sérülést, mint a tavalyit, de jól érzem magam, a műtét jól sikerült

– mondta Miklós Edit, aki részletesen is beszámolt sérüléséről és a rehabilitációról:

A keresztszalagom elszakadt, melyet ki kellett pótolni egy szalaggal a combom hátsó feléből, a belső szalag is szakadt volt, de azt össze tudták varrni. A külső és belső meniscus is ki volt mozdulva, visszarakták a helyére. Az első 10 napban 15 kg-mal terhelhetem a lábam, majd 30 kg-mal, és 3 hét múlva ráállhatok.

Miklós Edit kijelentette, fontos, hogy nem a korábbi sérülésére sérült rá újra.

Én mindig csak előre haladok, fokozatosan tűzzük ki a célokat. Egyelőre az a fontos, hogy lábra álljak, a következő időszakban a gyógytorna lesz főszerepben. A jövő évi világbajnoksággal kapcsolatban egyelőre még nem nyilatkozom.

Stark Márton kijelentette, amint döntés születik arról, hogy Miklós Edit kiesésével az alpesi szakág mely versenyzőket indítja a téli olimpián, tájékoztatják a közvéleményt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top