Egészség

Az e-cigitől csak rászokunk majd a dohányzásra

Talán jó ötletnek tűnhet a valódi cigizés élményét elektromos cigarettával helyettesíteni, de ennek súlyos következményei lehetnek.

Egy friss kutatás szerint azok a kamaszok, akik kipróbálják az ártatlannak tűnő elektromos cigarettát, később nagyobb valószínűséggel lesznek dohányosok. A University of California San Francisco egyetem kutatói 12–17 év közti fiatalokat vizsgáltak a dohányzás szempontjából, és arra jutottak, hogy a kamaszok körében népszerű és a szülők által is gyakrabban tolerált alternatív „dohányos” eszközök, például az e-cigaretta vagy a vízipipa sokkal hajlamosabbá teszi a fiatalokat, hogy később rászokjanak a cigarettára.

Ez a felfedezés talán nem olyan meglepő, de elsősorban azért fontos, mert sokan nem csinálnak ügyet belőle, ha fiatal gyerekek ilyen eszközöket (kiváltképp mondjuk vízipipát) használnak, nem is gondolva arra, hogy mik lehetnek a későbbi következmények.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top