Egészség

Mindkét lábát elveszítette a modell egy tampon miatt

A 29 éves Lauren Wasser jobb lábát 2012-ben amputálták, miután egy extra nedvszívó tampon miatt toxikus sokk szindróma alakult ki nála.

„A műtét egy ideje már a levegőben lógott, mivel napi szinten elviselhetetlen fájdalommal éltem együtt” – mondja a 29 éves Lauren Wasser, aki a műtétei előtt modellként dolgozott. A fiatal lány, akinek minden vágya, hogy visszatérhessen a kifutókra, most azért küzd, hogy felhívja a nők figyelmét arra, milyen veszélyekkel járhat, ha nem megfelelően használják a tampont.

Tekintve, hogy a toxikus sokk szindróma után állandósult a fájdalom a bal lábamban is, az orvosaim az amputációt látták az egyetlen megoldásnak arra, hogy fájdalommentes életet élhessek” – mondta Lauren, aki a műtét után először Instagram-oldalára posztolt egy pozitív hangvételű üzenetet.

toxikus sokk szindróma amputáció

Optimistán nyilatkozott az operációi után Kép forrása: Lauren Wasser

Lauren mindössze 24 éves volt, mikor a rosszul használt tampon miatt kis híján az életét vesztette. „Alig pár percre voltam attól, hogy menthetetlen legyek” – nyilatkozta a Daily Mail című brit lapnak, majd hozzátette, ha az édesanyja nem aggódik érte annyira, ma már nem élne. „Kiküldte a lakásomhoz a rendőröket, mert órák óta nem tudott elérni. Később azt mesélte, hogy a földön fekve találtak rám, eszméletlen állapotban, a saját hányásomban.”

„Miután magamhoz tértem, az egész világom összeomlott. Ma már hálás vagyok az életemért, és pontosan tudom, hogy nem a lábaim száma határozza meg, hogy teljes értékű életet élek-e majd.”  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top