Egészség
Szponzorált tartalom

Így szabadulj a hurutos köhögéstől

Míg a száraz köhögést csillapítjuk, a hurutos, váladékos köhögés kapcsán abban segítjük a szervezetet, hogy a termelődő váladéktól minél hamarabb megszabaduljon.

Nincsen tél köhögés nélkül – akár hangozhatna így is a mondás. Ugyan a szerencsések megúszhatják megfázás nélkül is a hideg évszakot, a legtöbben azért beleszaladnak egy-egy meghűlésbe. Sok esetben mindez köhögéssel párosul. Ezért is lehetséges az, hogy az orvosok szerint télen köhögéssel keresik meg őket leggyakrabban. Persze szép számmal vannak olyanok is, akik saját magukat kúrálják, és nem fordulnak szakemberhez az enyhébb tünetekkel.

Legyen szó meghűlésről vagy fertőzésről, a köhögés az egyik legjellemzőbb téli tünet. A betegségek diagnosztizálása és a helyes kezelések miatt az is nagyon fontos, hogy a köhögés jellegét felismerjék. Mindamellett természetesen az sem mindegy, hogy érezzük magunkat, ezért a jól megválasztott orvosságok a könnyebben viselhető hétköznapok kapcsán is fontosak.

A köhögés típusa a betegségek során változhat. Míg gyakori a száraz, ingerlő köhögés, sok esetben a kóros állapot hurutos, váladékozó köhögéssé alakul át. A szervezet célja a köhögéssel egyértelmű: a légutak tisztaságát szeretné fenntartani – legyen szó száraz köhögésről vagy produktívról, azaz váladékosról. Utóbbi esetben ráadásul a váladék hatással van a légzésre is, így nemcsak rövid távon lehetnek kellemetlen tüneteink a köhögés miatt, hanem hosszú távon újabb problémáknak is megágyazhatunk, ha nem segítjük a testünket.

Míg száraz köhögésnél egyértelműen a csillapításra fektetjük a hangsúlyt, a hurutos esetében köptetők, nyákoldók szedését kell megkezdeni, ilyenkor a cél ugyanis az, hogy a termelődő nyák híguljon és kiürüljön. Jó megoldás ehhez a Mucopront, amely köptető hatású, és a bőséges váladéktermeléssel járó légúti betegségekben megkönnyíti a hörgőváladék felköhögését, ürülését. Hatóanyaga szabályozza a nyák- és köpettermelést, és a sérült hörgőnyálkahártya regenerációját is elősegíti. Mivel folyósítja a köpetet, azt könnyebb felköhögni, és a légzés is javul általa. A Mucopront 50 mg/g szirup, 375 mg kemény kapszula és 750 mg rágótabletta formájában is elérhető, karbocisztein tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. A szirup már 2 éves kortól adható, míg a kapszula 12, a rágótabletta pedig 16 éves kor felett, így akár az egész család használhatja.

 

Kód: MUC-TA-HU1801-02
Lezárás dátuma: 2018.01.31

A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top