Egészség

Influenzajárvány: 72 kórházban van látogatási tilalom

Az ország 18 megyéjében és Budapesten van egyes intézményekben látogatási tilalom, mostanra csak Zala megye jelent kivételt a korlátozás alól.

Az országos influenzajárvány miatt hetvenkét kórházban van teljes vagy részleges látogatási tilalom – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb összegzéséből.

Látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Kórház teljes területére, beleértve a kecskeméti, a kiskunfélegyházi és a kalocsai telephelyet is. Nem lehet a betegeket felkeresni Tolna megyében a bonyhádi kórházban sem, az intézmény minden osztályára elrendelték a látogatási tilalmat.

Az influenzajárvány miatt korábban elrendelt látogatási tilalmak továbbra is érvényben vannak, ezek a fővárosban és 16 megyében érintenek egészségügyi intézményeket. A legutóbbi korlátozásokkal együtt mostanra már csak Zala megye kivétel a látogatási tilalom alól.

A szerdán közzétett jelentés szerint a 6. héten az országban tovább terjedt az influenza, azonban a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt, mint az előző héten.

A közlés szerint február 5. és 11. között 27,5 százalékkal többen – csaknem 70 ezren – fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top