Egészség

Alig négy hónap különbséggel mindkét gyereküknél rákot diagnosztizáltak

„Képzeld el a legrosszabb napodat. Ezt szorozd meg ezerrel, és nagyjából el tudod képzelni, hogy érzem most magam.”

A 32 éves Keri Redfearn élete legrosszabb napjaként emlékszik vissza arra, mikor az orvosok közölték vele, hogy 10 éves kisfiának előrehaladott rákja van. „Akkor már hónapok óta jártunk vele orvoshoz a titokzatos mellkasi fájdalma miatt, de jó ideig senki sem vette komolyan a panaszait” – mondja az anyuka a New York Post amerikai lapnak, majd hozzáteszi, mikor közölték vele a diagnózist, úgy érezte, kihúzták a lába alól a talajt.

gyerekrák diagnózis testvérek

Kép forrása: New York Post

Keri és férje akkor még nem tudhatta, hogy nem sokkal később ismét nagyot fordul majd velük a világ. Alig négy hónappal azután, hogy Leót rákkal diagnosztizálták, kisebbik fiúk, a hatéves Oliver is fájdalomra kezdett panaszkodni. „Biztosak voltunk benne, hogy csak pszichés, és az életünkben bekövetkezett változásokhoz, valamint Leo betegségéhez van köze. Mekkorát tévedtünk” – árulja el Keri, aki azután vitte orvoshoz kisfiát, hogy a gyerek étvágytalanná vált.

„Szerencsére ekkorra már az orvosok is komolyan vettek minket. Azonnal megcsinálták a vérteszteket, amik kimutatták, hogy Olivernek non-Hodgkin limfómája van.” A diagnózist követően Oliver és Leo szomszédos ágyat kaptak a gyermekonkológiai osztályon. Szüleik felváltva járnak be hozzájuk, hiszen egyiküknek otthon kell lennie a fiúk ötéves húgával, Isobellel. „Őszintén mondom, a második diagnózis sokkolt. Senkinek sem kívánom, hogy azon kelljen átmennie, amin nekünk.  Hogy háromból két gyerekük rákos.” 

„A legnagyobb szerencsénk az, hogy a fiúk ott vannak egymásnak akkor is, mikor mi nem tudunk mellettük lenni. Erőt adnak egymásnak, vigasztalják egymást, sőt, még vicceket is mesélnek egymásnak.” Keri hozzátette, a család elmúlt fél éve szörnyű volt, de reménykedik benne, hogy ha mindkét fiú megkapja a kezelését, és hazamehetnek, kicsit nyugodtabb lesz majd az életük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top