Egészség

Cigiző majom fogadja az állatkert látogatóit

A BBC számolt be róla, hogy az Indonéziában található Bandung Állatkert egyik látogatója cigarettát adott a majomnak, aki kedélyesen elszívta azt. Egy másik állatkert majmánál pedig olyan erős függőség alakult ki, hogy drasztikus megoldásra volt szükség.

A Bandung Állatkerben élő majom nem magától gyújtott rá a cigire, az egyik látogató dobta be neki a bagót, amit ő aztán elfüstölt, mire a látogatók csak nevettek. A vizsgálatok azt igazolták, hogy Indonézia több állatkertjében is probléma, hogy a látogatók cigit és ételt dobálnak be a koszos ketrecben tartott majmoknak. Egy másik állatkertben lakó orangután, aki a Tori névre hallgat, szintén a látogatóktól tanulta meg, hogyan kell dohányozni. Amikor kiderült, hogy rászokott a bagóra, a vendégek szándékosan dobálták be neki a bűzrudakat. A majom függősége végül annyira komoly lett, hogy el kellett zárni az emberek elől.

Forrás: People

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top