Egészség

3300 órát dolgoztak pluszban a kollégái, hogy vigyázhasson leukémiás kisfiára

Megható – és életmentő – gesztus.

A 36 éves hessei Andreas Graf szépen felépített élete egyszerre összeomlott, mikor kisfiát, Juliust leukémiával diagnosztizálták, és a kilenc hét alatt, ameddig a kezelése tartott, Andreas felesége ágynak esett, és meghalt. Andreas, aki egy designgyárban dolgozott a futószalag mellett, az összes szabadságát kivette, hogy vigyázni tudjon a hároméves Juliusra, azonban a szabi rövid idő alatt elfogyott.

Andreas Graf és kisfia, Julius – Fotó: Facebook/maintower.

Ekkor lépett közbe a cég személyzeti főnöke, Pia Meier. Pia körbeküldött egy levelet a vállalat dolgozóinak, amelyben arra kérte őket, hogy önkéntesen vállaljanak túlórát – amit Andreas munkaórái helyett számolnának be. A cég valamennyi, 650 dolgozója kivétel nélkül jelentkezett, és a felhívás utáni két hétben összesen 3264,5 munkaórát gyűjtöttek neki össze, amelyből a gyász sújtotta apa fizetett szabadságát tudják finanszírozni, ami több mint egy évre elég volt. Julius már ötéves, és orvosai szerint elég jól van ahhoz, hogy hazatérjen és óvodába járhasson.

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top