Egészség

Szelfikkel gyógyítja magát a kutyatámadást túlélt kislány

Így próbálja megérteni, hogy mi történt.

Az akkor ötéves floridai kislányt, Zoey Woodyt két pitbull támadta meg tavaly, és mire az édesanyja, Paige közbeléphetett, hogy saját testével óvja a gyermeket, a kutyák már darabokra marcangolták Zoey arcát.

https://www.youtube.com/watch?v=8INaZxFM__0

Mostanra Zoey két rekonstrukciós műtéten is átesett, a következő pedig jövő hónapban esedékes, a hegek azonban mindig látszani fognak. „Egy ideig kérdezgette, hogy ő csúnya-e, de természetesen megmondtam neki, hogy ő így is nagyon szép” – emlékezett vissza az édesanya, hozzátéve, hogy a kislánynál poszttraumatikus stressz szindrómát (PTSD) diagnosztizáltak, és hogy nagyon sokáig nem is mert egyedül aludni az eset után.

Fotó: YouTube/Daily Mail

Hála a szakemberek és a család kitartó törődésének, Zoey sokkal jobban érzi magát – és ebben közrejátszik a technológia is. Átlagosan napi harminc szelfit készít, különböző grimaszokat vág rajtuk, mosolyogni próbál, bár ez még nem megy tökéletesen. Az édesanya, Paige szerint így dolgozza fel önmaga számára a gyógyulás folyamatát, mert a tükröket például kényszeresen kerüli, egyedül a telefon kijelzőjén, kamera által homályosan hajlandó a saját arcát megvizsgálni.

Az orvosi vizsgálatok finanszírozásához a család az eddigiekben éppúgy, mint most, az internet támogatását kéri, hiszen minden egyes orvosi beavatkozás utazással és több ezer dolláros kiadással jár.

„Az emberek nagylelkűsége nélkül nem találkozhattunk volna azokkal a kiváló szakemberekkel, akik most a kislányom gyógyulására ügyelnek” – összegezte Paige.

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top