Egészség

A terhessége után 4 évvel is elefántlábbal élt a szupermodell külsejű anyuka

Az anyukának 20 ezer fontjába került, hogy végre visszakapja normális méretű lábát.

Sarah Jouanny kétgyermekes anyuka 3 hónapos terhes volt, mikor egy nap arra ébredt, hogy a bal lába a kétszeresére duzzadt. A várandósság természetes velejárója a vizesedés és a lábdagadás, a 32 éves nő esete azonban komoly aggodalomra adott okot.

Az ausztrál származású, Monacóban élő nő sokkot kapott, ám az orvosok megnyugtatták – azzal biztatták, hogy a szülés után a lába ismét olyan lesz, mint azelőtt. Nem így történt: a kisbabája születése után négy évvel, Sarah még mindig elefánt méretű, 12 kilós lábával küzdött.

Kiderült, hogy a limfödémát a nyirokrendszerében elégtelenség okozta, ám a megoldást nem volt könnyű megtalálni a problémára. Sarah 7000 fontot költött zsírleszívásra, majd 13 ezret nyirokcsomó-átültetésre – a családnak az autójukat is el kellett adniuk, hogy az anyuka visszakapja a normál méretű és formájú lábát.

Az eredmény egyelőre nem tökéletes: az anyuka naponta edz, hogy a lábán megereszkedett bőr újra feszes legyen. Megpróbáltatásairól egyébként az általános iskolai tanárként dolgozó Sarah blogot is vezetett, hogy kiírja magából a tapasztalatait és reményt adjon a hasonló helyzetben lévőknek.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top