Egészség

Ingyen készítenek életmentő diabétesztetkókat

A szuper kezdeményezés célja, hogy a bajban lévő betegek gyorsabban és biztosabban segítséget kapjanak.

Már 35 magyarországi és 6 német tetoválószalon csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, mely a cukorbetegeknek jelenthet életmentő segítséget. A dolog lényege, hogy a diabéteszesek nemzetközi jelét, egy kék kört tetoválják rá a beteg csuklójára, hogy ha rosszul lesz az utcán, gyorsabban kaphasson szakszerű segítséget – számolt be az RTL Híradója.

Az ötletgazda Marton István tetoválóművész Németországban él.

„A cél az az, hogy az emberek észrevegyék, hogy az illető nem részegen fetreng a földön, hanem betegsége van. És ha mentőt hívnak, akkor ők már tudni fogják, melyik irányba menjenek el” – mondta el a férfi.

A riportban megszólaló inzulinos cukorbeteg pedig elmesélte egy betegtársa történetét, aki rosszul lett az utcán, remegett, ült a padkán, de senki nem segített neki. Ez sajnos nem egyedi eset, ami könnyen életveszélyessé is fajulhat. Remélhetőleg a tetováló mozgalom javuló tendenciát hoz majd. A résztvevő tetoválóművészek szerződésben vállaják, hogy ingyen készítik el a motívumot mindenkinek, aki papírral igazolni tudja, hogy cukorbeteg

A jövőben pedig tervezik, hogy más betegségekben – például epilepsziában – szenvedőkre is kiterjesztik az ügyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top