Egészség

Ilyen érzés autistaként tömegközlekedni – videó

A tömegközlekedés a nem autista emberek számára is sokszor stresszes, az autizmussal élőknek viszont elviselhetetlen lehet, ezért sokan inkább ki sem teszik a lábukat otthonról.

A tömeg, a zaj, a késések a tömegközlekedés szokványos velejárói, egy autista ember számára azonban olyan körülmények, melyekkel szinte lehetetlen megbirkózni. Erre hívja fel a figyelmet a brit National Autistic Society videója, melyben azt mutatják be, milyen érzés autistaként részt venni a közösségi közlekedésben. A filmecskében egy autista nő próbál mentálisan felkészülni arra, hogy metróval fog utazni.  

A National Autistic Society felmérése szerint az autisták 67 százaléka érzi úgy, hogy a külvilág negatívan viszonyul ahhoz, ahogy ők a váratlan változásokra reagálnak. Márpedig az autizmussal élők számára a váratlan változások gyakran elviselhetetlenek, és 52 százalékuk arról számolt be, hogy éppen emiatt előfordult már, hogy nem mertek tömegközlekedni.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top