Ideje nem ellenségként gondolni a tojássárgájára!

nlc szerk | 2018. Április 02.
Az emberek egy része az egészséges életmód jegyében kerüli a tojássárgája fogyasztását, pedig ezzel rengeteg, szervezetük számára fontos tápanyagról mondanak le.

A tojássárgáját sokan a magas koleszterintartalma miatt tekintik ártalmas ételnek, arról viszont már hajlamosak az emberek elfeledkezni, hogy a zsíron kívül mennyi értékes vitamin és ásványi anyag is található benne. Például A-, D-, B6- és B12-vitamin, valamint vas, kalcium és magnézium is, szemben a tojásfehérjével, amely többségében csak fehérjét tartalmaz. Hogy jobban megértsük a tojás két összetevője közötti különbséget, Joe Hollington, neves dietetikus posztolta ezt a szemléletes ábrát:

Persze a tojássárgája fogyasztását sem szabad túlzásba vinni, hiszen a koleszterintartalma valóban magas, napi koleszterinadagunk közel kétharmadát fedezi egyetlen tojás sárgájának az elfogyasztása. De időről időre azért nem árt beiktatni étrendünkbe ezt a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag terméket is.

(Forrás: Popsugar)

Exit mobile version