Leműttette melleit az ismert futóblogger

nlc | 2018. Április 04.
Elővigyázatosságból „levetette a melleit” az ismert futóblogger, mert édesanyjától örökölte a rákra való hajlamot.

Túróczi Réka triatlonista és futóblogger egyedül neveli három gyermekét. Az édesanya azért esett át kétoldali profilaktikus masztektómián, mert örökölhette a rákra való hajlamot. Réka a prevenciós műtét okairól a Fókusz stábjának mesélt.  

„Anyaként ők a társak az életemben és az életem már nem csak a sajátom, ezért nem csak a saját döntésem és saját önző érdekeimet kell szem előtt tartanom” – mondta gyermekeiről és a preventív műtétről a háromgyermekes anyuka, aki alaposan körbejárta témát, mielőtt elhatározta magát.

Réka esetében 80 százalék az esély arra, hogy az BRCA2 gén mutációja rákot okozzon nála. Édesanyja, akinél korábban mellrákot diagnosztizáltak, 67 évesen, tavaly hunyt el daganatos megbetegedésben, ám végül petefészekrák okozta a halálát.

Szemtanúja voltam sok-sok éven keresztül, hogy mivel jár egy rákos megbetegedés kezelése, milyen fázisai vannak.

Réka nemcsak orvosaival, hanem a családjával is megvitatta a prevenciós műtétet, pár héttel ezelőtt feküdt kés alá és az emlőállományát távolították el, amely leginkább érintett a rák kialakulásában. Miután felépült, azt tervezi, hogy petefészkét is eltávolíttatja.

Réka hat héten keresztül nem sportolhat, a rehabilitációs időszakban három gyermeke és gyászoló édesapja segítik a mindennapokban.

Exit mobile version