nlc.hu
Egészség

Hetei vannak hátra az édesanyának

Kevesebb mint két hónapja van hátra az ötgyermekes édesanyának, mert félt elmenni az orvoshoz

Egy ötgyermekes édesanya életének legnehezebb hetei előtt áll. Kourtni hosszú ideig félt elmenni az orvoshoz még annak ellenére is, hogy észlelte magán betegségének tüneteit. Gyermeke születése után úgy döntött, hogy szakember fordul, azonban ekkor már késő volt.
Egy édesanya a tengerparton karolja át kisfiát

Egy ötgyermekes édesanyánál áprilisban diagnosztizáltak 4. stádiumú invazív emlőkarcinómát, amely az emlőkrák egyik fajtája. A diagnózis ellenére azonban a 34 éves Kourtni Smith mindössze négy héttel ezelőtt szembesült azzal, hogy körülbelül már csak két hónapja van hátra. 

„34 éves vagyok és haldoklom azért, mert féltem orvoshoz menni”

A nő harca a rákkal 2021-ben kezdődött, amikor a betegség 3. stádiumát diagnosztizálták nála, amely a korai felismerés esetén még gyógyítható lett volna. Kourtni elmondása alapján azonban már azelőtt is gyanakodott azzal kapcsolatban, hogy valami nincs rendben még mielőtt csomót talált volna a mellében. A lelke mélyén ugyan tudta, hogy baj van, ennek ellenére a félelem visszatartotta attól, hogy kivizsgáltassa magát. 

Mikor 5. gyermeke születése után nem indult be a tejtermelés, úgy döntött, külső segítséget kér. Az alapos vizsgálat után az orvos közölte vele, hogy a mellben lévő tejtermelő mirigyekben látható a rákos elváltozás. Az édesanya azt mondja, először fel sem fogta az elhangzottakat, aztán egy ideig abban reménykedett, hogy félrediagnosztizálták, a tüneteit pedig valami más, valami ártatlanabb okozza.

Hiábavalóak voltak a kezelések 

Áprilisra Kourtni állapota romlott és immár a 4. stádiumba került, amelynek az átlagos ötéves túlélési aránya 6 százalék. Ugyan a nő a gyógyulás reményében több kemoterápián, illetve sugárkezelésen átesett, mégsem javult az állapota. Az édesanya azt is elárulta a WUSA9 riportjában, hogy legutóbbi látogatása során kiderült, hogy a rák már az agyára is átterjedt és mindössze két hónapja van hátra. 

Az anya most azért osztotta meg a történetét, mert célja részben az is, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, hiszen abban az esetben, ha időben orvoshoz fordul sokkal több esélye lett volna a gyógyulásra. Úgy érzi, hogy ezzel talán megmenthet másokat, miközben őt magát továbbra is a gyerekei éltetik.

„Mivel az út végéhez közeledek, az a célom, hogy a férjemnek anyagi segítséget nyújtsak a temetési költségekhez, hiszen egyedülálló apa lesz” – meséli a nő, akinek temetésére eddig több mint 72 ezer dollár, vagyis 24 millió forint gyűlt össze. Ennek ellenére egy temetkezési vállalkozó úgy döntött, hogy állja a költségeket, hogy az adományokat teljes mértékben a család kapja meg. 

„Fiatal, érzékeny, kreatív és intelligens gyermekeim vannak, akiket támogatni szeretnék ezen a világon. Az álmom az lenne, ha meg tudnám fogni a kezüket és irányt tudnék mutatni nekik ebben a világban, de ez már csak álom marad”

Kourtni éppen ezért egy gyerekkönyvön is dolgozik emlékül gyermekeinek. Reményei szerint decemberre elkészül és bízik abban, hogy az utolsó karácsonyát még a családjával töltheti.

Kiemelt kép: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top