Egészség

Szándékosan fertőzött HIV-vel, életfogytot kapott

Egy tásrkereső appon keresztül lépett kapcsolatba áldozataival, és ragaszkodott hozzá, hogy ne védekezzenek.

Életfogytiglani börtönre ítéltek egy 27 éves brit férfit, aki szándékosan HIV-vírussal fertőzte meg több szexpartnerét – írja a Daily News.

A hírek szerint Daryll Rowe legalább négy embert fertőzött meg 2015 októbere és 2016 januárja között. Áldozatait a Grindr nevű meleg társkereső alkalmazáson keresztül találta meg. A férfit 2016 februárjában tartóztatták le, miután egy brightoni klinikán észrevették, hogy két betegük nagyon hasonló körülmények között fertőződött meg a vírussal.

Rowe-t 2015 áprilisában diagnosztizálták a betegséggel. A férfi ezután minden létező kezelést elutasított, ehelyett a saját vizeletét itta, mivel úgy gondolta, ez fogja meggyógyítani. Rowe álnéven jelentkezett fel a társkeresőre, szexpartnerei elől pedig eltitkolta a betegségét, ugyanakkor ragaszkodott hozzá, hogy védekezés nélkül szexeljenek. Amikor ezt valaki visszautasította, szándékosan kilyukasztotta az óvszert.

Ez a vírus vette el tőlem a szüleimet: az édesapám és az édesanyám is AIDS-ben halt meg, amikor én még kisgyerek voltam. Sosem vettem félvállról ezt a betegséget. Egész életemben mindent megtettem, hogy ne kaphassam el. Kitanultam a biztonságos szexet, és mindig használtam óvszert. 2015. november 13-án azonban Daryll Rowe úgy döntött, elveszi tőlem ezt a jogot

– nyilatkozta Rowe egyik áldozata a bíróságon.

Egy részem meghalt, amikor kiderült, hogy megfertőzött. A régi énem már nem létezik. Az új énem viszont folyamatosan szomorú, és csak arra tud gondolni, hogyan változott meg az életem. Amit Rowe tett, teljesen megsemmisített, ezért mindenképpen szeretném elérni, hogy ez mással már ne történhessen meg

– mondta el egy másik áldozat.

Rowe-t tavaly novemberben mondta ki bűnösnek a bíróság, az életfogytiglani büntetést pedig szerdán hirdették ki. A férfi legkorábban 10 év múlva szabadulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top