Egészség

Mentő és tűzoltó barátságának köszönheti életét egy budapesti férfi

A szolgálaton kívüli életmentők éppen jókor voltak jó helyen.

Óriási szerencséje volt annak a budapesti férfinak, aki egy boltban lett rosszul a héten, életét ugyanis egy szolgálaton kívüli mentős és egy szolgálaton kívüli tűzoltó mentette meg. A nem mindennapi esetről az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán számoltak be a mentősök.

Az eredeti bejegyzést változtatások nélkül közöljük:

„Hogy a mentők és a tűzoltók munkaidő után is jó viszonyt ápolnak egymással, abban nincs semmi meglepő. Az viszont több mint sorsszerű, hogy épp egy ilyen barátságnak köszönheti életét az a budapesti férfi, akit a hét elején szolgálaton kívüli szakemberek élesztettek újra egy boltban.

A két életmentő gyakran találkozik munkán kívül is, és mint látjuk, nem tudnak elszakadni életmentő hivatásuktól. Épp vásároltak, amikor észrevették, hogy fekszik valaki a bolt padlóján, akit többen körbeállnak. Ugyan mentőt már hívtak a bolt alkalmazottai, de nem vizsgálták meg a bajba jutott férfit, akinek ekkor már nem volt vérkeringése és légzése.

Szakavatott mentőápoló bajtársunk elvégezte a szükséges vizsgálatokat, amíg tűzoltó barátja tájékoztatta a mentésirányítót a helyzetről. Azonnal megkezdték az újraélesztést. A két ‘kolléga’ profin kiegészítette egymást, mintha csak a Harmadik műszak c. sorozatból léptek volna elő. A gyors, szakszerű mellkaskompressziók hatására, a kiérkező eset kocsi segítségével, rövid időn belül sikerült stabilizálni a férfi állapotát. Végül saját szívműködéssel és légzéssel adhatták át bajtársaink a beteget az intenzív osztályon.

A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk, ‘bajtársainknak’ gratulálunk!”

Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top