Egészség

Színesre festették egy utca házait, váratlan hatása lett

Egy brit kisváros utcájának lakói beleegyeztek, hogy házaikat különböző színűre fessék át. A színváltozás hatása azonnal megérződött az emberek mindennapjain.

A gloucesteri Nettleton Road lakói azután egyeztek bele házaik átfestéséhez, hogy az utcában két ingatlant is bérlő Tash Frootko különböző színűekre festette át saját házait. Így aztán az utca eredetileg egyformán piros téglaházai hamarosan kék, sárga, pink és piros színekben kezdtek pompázni.

A változatos színekkel az ötletgazda Tash az utca különböző összetételű, színes nemzetiségű lakosságára akart reflektálni.

A hatás nem is maradt el, nemcsak a turisták kezdtek el özönleni a Bristol színes házas környékéhez hasonló utcába, hanem az ott lakók közérzete is megváltozott. Azt vették észre, hogy a korábbinál többet mennek ki az utcára, többet nevetnek, és gyakrabban beszélgetnek a szomszédaikkal. Vagyis elkezdtek egymással többet törődni, ami pozitív hatással volt a saját hangulatukra és szomszédaikéra is. 

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top