Egészség

Tegyél jót, kezdd véradással a hosszú hétvégét!

Azért, hogy még véletlenül se alakulhasson ki hány az országos vérellátásban a hosszú hétvégén vagy utána, véradásra hívja az embereket a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Véradásra hívja az állampolgárokat a közelgő hosszú hétvége előtt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a biztonságos hazai vérkészlet fenntartásáért.

A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 ember ad vért – MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az ilyen rövidebb munkahetekben a vérkészlet stabilitásának fenntartásához több véradó kell, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett igényekre – írták közös közleményükben a szervezetek.
Ahhoz, hogy az ünnepi időszakban is biztosítani tudják a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a hosszú hétvége előtt és után minél többen adjanak vért.

Itt adhatsz vért legközelebb:

Vagy listába szedve itt böngészhetsz a véradóállomások között vagy a Véradás-Vöröskereszt nevű, ingyenesen letölthető mobilalkalmazásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top