Egészség

A Google felelős azért, hogy mobilfüggők vagyunk

A keresőcég az idei fejlesztői konferencián jelenti majd be, hogy milyen lépéseket tesz az egyre jobban elharapózó telefonfüggőség leküzdésére.

Napjainkban egyre több időnket köti le az okostelefonunk nyomkodása, a különböző alkalmazások használata, de akár az értesítések ellenőrzése is. Bár megoszlanak a vélemények, egyre több szakértő gondolja úgy, hogy a digitális technológiától ugyanúgy függővé válhatunk, mint például a nikotintól vagy az alkoholtól. Az applikációk felépítése és működési elvei ugyanis sokszor nem is túl rejtetten operálnak a pozitív visszacsatolás és az örömérzet iránti igényeinkkel.

A Google jövő heti fejlesztői konferenciáján, a Google I/O-n a cég vezérigazgatójaként dolgozó Sundar Pichai a tervek szerint többek között beszél majd arról a felelősségről, amely az informatikai világcégek – elsősorban természetesen a Google – vállán nyugszanak ezzel kapcsolatban – írja az Index a Washington Postra hivatkozva. Az amerikai lap egyik informátora szerint a Google olyan új funkciókat is bemutat majd az általa fejlesztett Android-okostelefonos operációs rendszerhez, amely kifejezetten a függőséggel veszi fel a harcot. Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy a felhasználók a közeli jövőben már aktívan ellenőrizhetik majd, hogy mennyi időt töltenek a telefon használatával.

Az online függőség kérdésével az NLCafén is foglalkoztunk már: egyik bloggerünk például kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, milyen érzés volt 5 év után lejönni a Facebookról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top