Egészség

Napi egy pohár vörös bor segíthet megelőzni a prosztatarákot

A piros szőlő feldolgozása közben kiváló kémiai anyagok jótékony ellenszernek bizonyultak a prosztatarák kialakulásánál.

Napi egy pohár vörös bor elfogyasztása jelentősen csökkentheti a férfiaknál a prosztatarák kialakulásának kockázatát, ugyanilyen mennyiségű fehér bor megivása viszont inkább növeli a betegség esélyét. Több éves kutatás után erre az eredményre jutottak a Clinical Epidemiologyban megjelent tanulmány szerzői. 

Csak az Egyesült Királyságban évente 40.000 új megbetegedést regisztrálnak és 11.000 férfi hal meg ebben a súlyos betegségben. Korábban a kutatók megállapították, hogy bizonyos alkoholos italok, például a sör rendszeres fogyasztása növelheti a prosztatarák kialakulásának kockázatát, a bor szerepét azonban külön nem vizsgálták ezekben a kutatásokban. Most az derült ki, hogy a piros szölő feldolgozása során kiválasztódó kémiai anyagok mértékletes napi fogyasztás esetén 12 százalékkal csökkenthetik a prosztatarák kialakulásának valószínűségét.

(Forrás: Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top