Egészség

3 ok, amiért megéri a kávét matchára cserélni

Ha nincs az a kávémennyiség, amivel beérnéd, próbáld ki a matcha teát vagy lattét! Nem csak felpörget, az egészségedre is szuper hatással lesz.

Te is azok közé tartozol, akik napi 3 kávé nélkül nem tudnak végigvergődni a napjukon? Akkor fontold meg, hogy kipróbálod a matcha port, amiből teát vagy kellemes lattét is készíthetsz, és 10-szer annyi koffeinhez juttathatod a szervezeted, mint egy zöld teával. De a matcha por előnyei nem állnak meg itt – lássunk 3 okot, amiért érdemes beiktatni az étrendünkbe.

1. Antioxidánsban gazdag

Nem csak koffeinből, antioxidánsból is jóval többet tartalmaz, mint a zöld tea – egészen pontosan 137-szer annyit. De antioxidánsok tekintetében az áfonyát, a spenótot és az acai bogyót is maga mögé utasítja.

2. Nem üt be úgy, mint a kávé

A matcha nem pörget fel annyira hirtelen, mint a kávé, mert a szervezet máshogy hasznosítja a benne lévő koffeint. Ez azért fontos, mert így magas vérnyomással élők is fogyaszthatják. A benne található l-teanin nevű aminosav ugyanis kifejezetten csökkenti a szorongást és a magas vérnyomást, tehát a matcha egyszerre energetizál és nyugtat.

3. Segít a fogyásban

A matchában lévő epigallokatekin-gallát vegyület elősegíti a zsírégetést, ezért edzés előtt különösen érdemes legurítani belőle egyet. Ezenkívül tele van detoxikáló anyagokkal is, így a méregtelenítésben is segít.

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top