nlc.hu
Egészség
Rutinműtétre ment az ópályi nő, kilyukadt gyomorral halt meg

Rutinműtétre ment az ópályi nő, kilyukadt gyomorral halt meg

Karácsony előtt pár nappal került kórházba egy ópályi nő. Vastagbélpolipot találtak nála, a rutinműtét viszont olyan súlyos szövődményekkel járt, hogy a nő meghalt. A rokonok szerint a kórházban hibáztak.

Szenteste előtt néhány nappal távolították el a vastagbélpolipot Mária szervezetéből. Az állapota nem javult, nemsokára kiderült, hogy leállt a veséje, majd az is, hogy kilyukadt a gyomra. Újabb műtétek következtek, ekkor már Nyíregyházán. A nő szeptikus sokkot kapott, és másodszor is kilyukadt a gyomra. Eközben fia szerint az orvosok emberfeletti munkát végeztek, hogy életben tartsák Máriát.

A nő állapota valóban javult, visszahelyezték őt a mátészalkai kórházba. Már a rehabilitációra készült, amikor hirtelen megint romlani kezdett az állapota. Fia az ATV-nek azt mondta, anyja „nem beszélt, nem evett, csak egy pontra meredt, majd elkezdett hányni.” Pár nappal később, április elején a nő meghalt.

Fotó: Getty Images

Hozzátartozói szerint a mátészalkai kórházban kapott Fentanyl fájdalomcsillapító tapasz is felelős a romlásért. Szerintük a tapasz egy legyengült – többször műtött, többszöri hasi katasztrófán átesett – betegnél súlyos következményekkel is járhat. A kórház az alábbi tájékoztatást adta az ATV-nek: „Minden, az Intézményünkhöz benyújtott panaszt az irányadó szabályok szerint vizsgálunk ki. A folyamatban lévő ügyben a vizsgálat lezárultáig nem kívánunk részletekbe bocsátkozni.” A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top