Egészség

Egyszerű gyulladásnak hitték orvosai a fiatal lány rákját

A 22 éves brit lány azért állt nyilvánosság elé a történetével, hogy így küzdjön a téves diagnózisok ellen.

A 22 éves Olivia Smith Menorca szigetén nyaralt éppen, mikor betegsége első tünetei jelentkeztek nála: megivott egy korty alkoholt, ami után erős mellkasi fájdalmat tapasztalt. Néhány héttel azután, hogy hazatért a nyaralásból, Olivia felkereste háziorvosát, aki azon túl, hogy nem diagnosztizált semmi kórosat, igyekezett megnyugtatni, hogy a mellkasi fájdalom és az alkoholfogyasztás között nincs összefüggés.

💁🏼‍♀️

Olivia Smith (@oliviarosesmithx) által megosztott bejegyzés,

Az orvos ezzel együtt azt javasolta a fiatal lánynak, hogy kerülje az alkoholfogyasztást, aki hónapokkal később újra felkereste, szintén a mellkasi fájdalmai miatt. „Akkor az orvosom azt mondta, a tüneteket egy bordaközi porc gyulladása okozza. Gyulladáscsökkentő gyógyszert írt fel, majd hazaküldött.

Csakhogy Olivia tünetei nemhogy nem javultak, de még rosszabbak is lettek. Néhány héttel később a fiatal nő egy csomót tapintott ki a nyakán: ekkor döntött úgy, hogy ezúttal specialistához megy. „Végül a röntgenvizsgálat mutatta ki, hogy nem gyulladásom, hanem daganatom, méghozzá Non-Hodgkin limfómám van” – mondja, majd hozzáteszi, a diagnózisa óta rendszeresen kap kemoterápiás kezelést.

A fiatal lány arra tette fel az életét, hogy segítsen a hozzá hasonló helyzetben lévő betegeken és felhívja a figyelmet a téves diagnózisokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top