Egészség

Ez a pizza kifejezetten jó a rák ellen

Egy nápolyi kutatóintézet tudósai feltalálták és képzett séfek segítségével el is készítették az antitumor pizzát, amelynek heti kétszeri fogyasztása állítólag jelentősen csökkentheti a rákbetegségek kialakulásának kockázatát.

Valószínűleg senkinek sem kell majd kétszer mondani, hogy vegyen a nápolyi pizzából, amelyet a rákbetegségek megelőzésére szolgáló ételként harangoztak be. Az új pizzát, amelyet rákkutatók és séfek alkottak meg, a nápolyi pizzafesztiválon mutatták be a közelmúltban.

A lisztből készült alapra nem került sajt és hús, bővelkedik viszont az olyan egészséges zöldségekben, amelyek egyúttal jó méregtelenítő funkcióval is bírnak. Ennek megfelelően sok olívabogyó és paradicsom került feltétnek a Pizza Pascalinára, valamint fokhagyma, chili és egy brokkoliféle, a rapini, extra szűz olívaolaj kíséretében.

A kutatók azt ígérik, hogy a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére alkalmas zöldséges pizza heti kétszeri fogyasztásával már jelentősen visszaszorítható a tumorok kialakulásának kockázata. 

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top