Egészség

Magyar orvosokat díjaztak a nemzetközi pacemakerversenyen

Az Athénban megrendezett első európai pacemakerversenyen a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika két fiatal orvosának előadását találta a legjobbnak a nemzetközi zsűri.

Dr. Tarjányi Zoltán a legjobb esetismertetésért járó, dr. Papp Roland pedig a legérdekesebb esetért járó díjat hozta el a Vitatron/Medtronic által szervezett World Pacing Series szimpóziumán. Dr. Gellér László professzor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika elektrofiziológiai részlegének vezetője, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja az itthoni és a kinti zsűriben is részt vett.

Országos Kardiológiai Intézet (fotó: MTI / Mohai Balázs)

A kezdeményezés Kínában indult, a legutóbbi bécsi EHRA kongresszuson (European Heart Rhythm Association – Európai Szívritmus Társaság) vetettük föl, hogy legyen egy ilyen jellegű nemzetközi megmérettetés itt, Európában is. Az idei Ifjúsági Kardiológus Napokon választottuk ki a hazai indulókat, ahol akkor annyira színvonalas előadásokat hallottunk, hogy három fiatal kollégát is neveztünk a versenybe, ezenkívül még egy kolléganő is csatlakozott hozzájuk” – mondta Gellér professzor, hozzátéve, hogy szerinte Magyarország a kardiológia minden területén, így az egymillió főre jutó pacemaker-beültetések számában is Európa élvonalába került.

A két győztes rezidensként dolgozik a városmajori klinikán. Dr. Papp Roland egy születési rendellenesség miatti szívhiba bonyolult rekonstrukcióját mutatta be, dr. Tarjányi Zoltán pedig egy szívtranszplantáció következtében kialakult komplikáció esetét – áll a Magyar Kardiológiai Társaság közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top