Egészség

Munkahelyi baleset miatt kellett amputálni a 20 éves anyuka kezét

Bekapta a bal kezét az egyik gép a bélfeldolgozó üzemben.

Borzalmas balesetet szenvedett egy fiatal anyuka Kaposváron. A 20 éves Orsós Cintia három hónapja dolgozott a helyi bélfeldolgozó üzemben, amikor a bal kezét június 17-én bekapta az egyik gép – számolt be a Blikk.

Miután levágjuk a vékonybelet, feldobjuk egy gépre, amelyen forgó hengerek viszik azt tovább. Nem tudom, hogyan, de a hengerek becsípték a kesztyűmet. Mivel vágásbiztos volt, nem szakadt el, hanem azzal együtt a kezemet is bekapta a gép. Próbáltam ellentartani, közben kiabáltam, sikítottam, akkor jöttek a kollégák, és futott ki a főnök, aki leállította a szerkezetet. A kezem még jó darabig a gépben volt, amíg szét tudták azt szedni. Végül már nem is éreztem, teljesen elzsibbadt

– emlékezett vissza a baleset napjára a fiatal nő. Miután sikerült kiszabadítaniuk a kezét, az egyik kollégája az ölében akarta kivinni őt a gyárból, ám a keze láttán rosszul lett. Mire a mentők kiértek, a lány is sokkot kapott. A kórházban pedig kiderült, hogy a kezét nem tudják megmenteni: amputálni kellett.

Nagyon nehéz lesz ezt kiheverni. Van egy négyéves kisfiam, félek, hogy nem fogom tudni úgy ellátni, mint eddig. Ő még csak annyit tud, hogy bibis anya keze

– mondta Orsós Cintia, aki most jogi lépéseket tervez, illetve pótkezet keres magának. Elmondása szerint olyat szeretne, amit valamennyire mozgatni is lehet, az ilyenek azonban nagyon drágák.

A Blikk kereste a nőt foglalkoztató céget, illetve a balesetben érintett vállalatot, de lapzártáig nem nyilatkoztak az ügyben, a rendőrség pedig bűncselekmény hiányában egyelőre nem indított eljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top