Egészség

Nyaralni mész? Így késleltesd természetes módon a menstruációdat!

Sok olyan helyzet van, mikor nagyjából pokolba kívánjuk a havi nyavalyát és nincs az a szuper tampon, ami átsegítene ezen az érzésen. De tudtad, hogy léteznek természetes módszerek, melyekkel lehetséges a menstruáció késleltetése?

Az egész évben tervezgetett és várva várt nyaralásból egyáltalán nem hiányoznak a menstruációval járó kellemetlenségek. Ha lehetne biztosan máskorra időzítenénk, előrehoznánk, vagy késleltetnénk a menstruációnkat. Vannak természetes módszerekkel, melyekkel nem 100% ugyan, de kísérletet tehetünk az aktuális havi vérzést nagyjából egy héttel késleltetni.

Így tudod késleltetni a menstruációdat

Természetesen léteznek hormonális készítmények, melyekkel egészen biztosan befolyásolni lehet a havi menstruációs ciklust. Mi most a lágyabb, kevésbé drasztikus beavatkozásokra vagyunk nyitottak, amit ha mértékkel és rövid ideig fogyasztunk, nincsenek súlyos következményei.

Paradicsom: bőséges fogyasztása pár nappal késleltetheti a menstruációs ciklust, ráadásul a paradicsom bármilyen diétába beiktatható.

Citrom: ha a peteérés előtti napokban nagyobb mennyiségben fogyasztunk citromot, vagy citromlevet, azzal jelentősen arrébb tudjuk tolni a menstruációs ciklusunkat. Érzékeny gyomrúak, savassága miatt mértékkel egyenek belőle.

C-vitamin: nagyobb adagban erősíti az érfalakat, antioxidáns hatású és eltolhatja a menstruáció várható időpontját. Próbálkozhatunk zöldségek, gyümölcsök által magunkhoz venni, de legbiztosabban vitaminkészítményekkel tudjuk beszedni a kellő mennyiséget.

Menstruációs naptár

Menstruáció késleltetése helyett

Attól függően mennyi időnk van még a nyaralásig, a menstruáció késleltetése helyett előbbre is hozhatjuk azt, természetes módszerekkel. Egy csésze rozmaring tea naponta, mely felpezsdíti a vérkeringést, vagy az Aviva torna megfelelő mozdulatsorai, illetve egy forró fürdő, beindíthatják a peteérést és ezáltal előbbre hozhatják a menstruációs ciklust is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top