Egészség

12 különböző személyiséggel kell együtt élnie a fiatal lánynak

A 23 éves Lauren Stott évek óta személyiségzavarral küzd. Szorongásait csak úgy sikerült csökkenteniük teapeutájával, hogy kidolgoztak egy rendszert, amelyben 12 különböző személyre bontották identitását.

Nem egyszerű dolog 12 különböző személlyel együtt élni, Lauren is csak úgy tud lépést tartani önmagával, hogy mindegyik identitásának külön naplót szentel. Vele él például a hétéves, közlékeny kislány, akit csak Liliként emleget,  a 17 éves korában szexuális bántalmazáson átesett sérülékeny intellektuális énje, illetve a támadó, „állatias” része is.

Terapeutájával kidolgoztak egy Lauren számára működő rendszert, amelyben 12 különböző személyből adódik össze a lány identitása és a fiatal lány mindegyik személyiségrésze érzéseivel, félelmeivel külön naplóban foglalkozik. 

Laurennél 2017-ben állapítottak meg súlyos személyiségzavart, miután az őt fiatal korában ért traumák hatására egy évvel korábban öngyilkosságot kísérelt meg. Azóta a napi szintű terápiák hatására sokat javult a fiatal lány állapota, ám környezetében sokan még mindig kételkednek az érzéseiben és a betegségében, ami érthetően rettenetesen zavarja Laurent.

Miért hazudnék az állapotomról? Miért találnék ki ilyesmit? Nekem is sokkal jobb lenne, ha egészséges lehetnék

– nyilatkozta keserűen a fiatal lány.

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top