Egészség

22 évesen kezdődött a menopauzája a kínzó görcsökkel élő fiatal lánynak

Endometriózisa miatt 22 évesen menopauzát elindító injekciós kezelésre kényszerült a fiatal skót újságírónő, mert addigra menstruációs görcsei már elviselhetetlenné váltak.

Endo Silence Scotland  néven Instagram-oldalt hozott létre a 22 éves skót újságíró, Katy Johnston azért, hogy szélesebb körben terjessze az endometriózissal kapcsolatos ismereteket. A fiatal nőknél egyre gyakoribb betegség policisztát eredményezhet a méhben, amely állapot sok esetben az átlagosnál sokkal fájdalmasabb menstruációs görcsökkel és nehezebb megtermékenyüléssel járhat. 

Katy esetében évekig tartott amíg az orvosok felimserték állapotát, ez alatt pedig olyan fájdalmai voltak, hogy gyakran elájult és ki sem bírt mozdulni otthonról a menstruációs napjai alatt. Végül csak úgy tudtak rajta segíteni, hogy injekciókkal korai menopauzát idéztek elő nála az orvosok, így adva egy kis időt a szervezetének a regenerációra.

Azóta Katyt többször is operálták, és bár az állapota még korántsem tökéletes, legalább az állandó kínzó fájdalom alábbhagyott. Instagram-oldalával most szeretne sorstársain is segíteni, amelynek első lépése szerinte a felismerés és az orvoshoz fordulás. 

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top