Egészség

„Halottat operálunk, hogy életet menthessünk” – rövidfilm készült a szervátültetésekről

Egy volt tévés forgatta le azt a kisfilmet, amelyből a nézők megismerhetik az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodájának munkáját.

Nyárai Gerzson, aki korábban a Duna Televízió, az MTV illetve az RTL Klub műsorain dolgozott, most Cool Story Bro című rövidfilm-sorozatában mutatja be a hazai halott donoros szervtranszplantációkat.

Az OVSZ Szervkoordinációs Irodájának munkatársai szerint rengeteg tévhit él a lakosság fejében a témáról, ezért is fontos az ismeretterjesztés. Az érdeklődők a szervdonációs folyamatot egészen az agyhalál észlelésétől a szervek kivételén és szállításán át a beültetésig követhetik.

A film során a nézők bepillantást kapnak több szervriadó folyamatába, illetve egy szívbeültetés izgalmaiba, valamint megszólal az OVSZ Szervkoordinációs Iroda igazgatója, Dr. Mihály Sándor, a Honvédkórház osztályvezető főorvosa, Prof.Dr. Csomós Ákos. Hasonló témát feldolgozó videóban eddig donor hozzátartozója nem szólalt meg. Most egy fiatalon elhunyt sportoló szülei is mesélnek történetükről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top