Egészség

Videó: ez történik egy depressziós ember agyában

Látványos videóban mutatja be egy audiovizuális művész, hogy milyen folyamatok játszódnak le az agyban, ha valakit a depresszió kínoz.

A depresszió világszerte több százmillió ember életét keseríti meg nap mint nap, ráadásul ez a szám csak a diagnosztizált esetekre vonatkozik, mert sokan nem fordulnak orvoshoz, pszichológushoz, még akkor sem, ha a depresszió tüneteit észlelik magukon.

A brit Emma Allen azonban most egy látványos, az úgynevezett stop motion technikával készült videón mutatja be a depressziós ember agyában végbemenő folyamatokat. A videó tulajdonképpen fotók sorozata, amelyeken a filmen szereplő Malik Ibheis arcára festett ábrák változnak, ez pedig a mozgás érzetét kelti a nézőben.

A kisfilmet a National Geographic Short Film Showcase pályázatára küldte be a rendező, akinek hivatalos weboldalát is érdemes megnézni látványos fotós és videós alkotásaiért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top