Egészség

Eszméletlen külföldi nőt mentettek ki a Balatonból

Fürdőzők, vízimentők, gyermekmentők segítettek a középkorú nő újraélesztésében, akit sürgősségi mentőhajóval vittek át Balatonfüredre.

Egy középkorú külföldi nőt eszméletlen állapotban vitték a partra a fürdőzők Balatonlellén. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársait a strand medencéitől hívták segíteni a nőhöz, akinek az újraélesztését a parton már valaki megkezdte.

A riasztott vízimentő átvette az újraélesztést, értesítették a mentőket, és két sürgősségi mentőhajó is elindult segíteni – közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Közben a gyermekmentők közelben állomásozó mentőkocsija is megérkezett, így közösen próbálták a nőt szállítható állapotba hozni. Ez csak hosszas küzdelem árán sikerült.

A Rupert sürgősségi mentőhajóval vitték át a nőt a vízimentők Balatonfüredre (Fotó: VMSZ)

Mivel mentőhelikoptert nem tudtak a helyszínre küldeni, a nőt – a szélcsendes időjárásnak köszönhetően – a Rupert sürgősségi mentőhajóval vitték át Balatonfüredre. A parton a nőt a mentők szállították be a szívkórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top