Egészség

A hátán cipelte le a hegyről a túrázó a sérült kutyát

Hat órán keresztül vitte a 25 kilós ebet a fiatal anyuka, az állatmentés végén azonban váratlan fordulat történt.

Boomer, az angol springer spániel nagyon szerencsétlenül járt a családi túrázás során: eltévedt, majd egy 30 méteres hasadékba zuhant az idahói Table Rock kirándulóhelynél, és csúnyán összetörte magát. Így talált rá másnap reggel az apjával túrázó fiatal nő, Tia Vargas.

 „Nagyon rossz állapotban volt a kutya. A szeme puffadt és véraláfutásos volt. Karcolások, vágások borították a hasát és a fejét, nagyon ki volt száradva” – emlékezett vissza az egyedülálló anyuka, aki – annak ellenére, hogy már kimerült volt a hegymászástól – képtelen volt otthagyni a súlyosan sérült négylábút. „Ha az én kutyám vagy a gyerekem lett volna, vagy bárki, akit szeretek, azt akarnám, hogy megtegyék nekem” – mondta a nő, aki úgy döntött, elcipeli az ebet egy darabig, hátha útközben segítséget kérhetnek, ezért a hátára vette a 25 kilós kutyát, és így próbált az apjával leereszkedni a meredek ösvényen, de útjuk nehezebb volt, mint gondolták.

Forrás: Tia Vargas / Facebook

Az utat törmelék fedte, kétszer eltévedtek, összevágták a lábukat a bozótosban, de nem adták fel. Valamennyi náluk lévő ennivalót odaadták a kutyának, aki mindent megevett, nagyon éhes volt. Több mint 6 órán keresztül ereszkedtek le a hegyről. Mikor lejutottak, összetalálkoztak pár túrázóval, akiket korábban arra kért Boomer gazdája, hogy ha bármit tudnak a kutyájáról, vegyék fel vele a kapcsolatot. „Annyira aggódtak, a gyerekük sírt, biztosak voltak benne, hogy soha többé nem látják Boomert. Amikor felhívtuk őket, az volt az első kérdésük: »Meghalt?«, mire én: »Nem, nagyon is él!«” – emlékezett vissza Tia.

Forrás: Tia Vargas / Facebook

Forrás: Tia Vargas / Facebook

A család elmondása szerint már besötétedett, amikor eltűnt a kutya, keresték, de sehol sem találták, azt hitték, hogy megcsúszott és leesett. „Imádkoztunk, hogy csoda történjen!” – mondták el egy videóinterjúban a Good Morning America című műsorban. Annyira meghatotta őket, amit Tia tett, hogy megengedték neki, hogy megtartsa Boomert. A négylábúra ugyan még műtétek várnak, de már családtaggá vált Tiaéknál, megmentője 15 éves lányát szinte mindenhova követi.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top