Egészség

Könnyeket csal mindenki szemébe a rákos kislány és édesanyja kórházi tánca

Az anya-lánya duó Drake népszerű slágerére ropja, felhíva ezzel a figyelmet a gyerekkori rákra.

Már 2,7 millió nézettségnél jár az a Facebook-videó, amelyben a 8 éves rákbeteg amerikai kislány, Abigail Lewis és anyukája, Alyssa Lewis két rákkezelés között Drake In My Feelings című dalára táncol az arkansasi gyermekkórház folyosóján.

Már hónapok óta együtt táncolunk, tehát amikor megcsináltuk ezt a közös táncos videót, már nagyon egymásra hangolódtunk. Amikor a kezelés után másnap felébredt Abigail, azonnal elújságoltam neki, hogy mennyi ember látta a videónkat, ráadásul szerte a világon, majd leesett az álla” – mesélte az arkansasi Bentonville-ben élő kétgyermekes anyuka.

A kislánynál 2018 év elején diagnosztizáltak Ewing-szarkómát – ami a csontokból kiinduló rosszindulatú daganat –, és június óta kap kemoterápiás kezelést. „A hajhullás ellenére Abigailnek továbbra is nagyon pozitív a hozzáállása, igazi harcos, aki az életéért küzd” – mesélte az anyja, aki több ezer támogató üzenetet kapott a videó nyomán. „Gyerünk, kislány!”, „A pozitív hozzáállás a legjobb gyógyszer” – írták a hozzászólok. Lewis megköszönte a netezőknek, hogy a rákkal küzdő kislánya mellé álltak. „Köszönöm, hogy felhívhattam a figyelmet a gyermekkori rákra, és köszönöm, hogy megoszthattam Abigail történetét a világgal!” – hálálkodott Alyssa.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top