Egészség

260 kilót nyom a világ legkövérebb tinije

Anyja szerint a fia csak salátát eszik reggelire.

A 15 éves Pavel Burcsakovot tartják a világ legkövérebb tinijének. Az oroszországi Voronyezsben élő, 170 centi magas fiú 260 kilót nyom. Anyja, a 38 éves Irina állítja, a gyereke egyáltalán nem eszik túl sokat, nem kedveli az édes és a zsíros ételeket, sőt reggelire csak salátát eszik.

Pavel a komoly túlsúlya miatt ki se tud mozdulni otthonról, az ágyát is meg kellett erősíteni farönkökkel, nehogy széttörjön alatta alvás közben. Mindig is jóval testesebb volt, mint a vele egykorúak. Amikor 3 éves volt, már 6-7 éveseknek való ruhákat hordott. Tíz éves korától gyorsabban kezdett gyarapodni a súlya, ekkor már 100 kiló fölött járt. Mivel folyamatosan csúfolták az iskolában, a szülei kivették, és otthon kezdték el tanítani.

Forrás: Ria Voronezh

Amikor már légzési nehézségei adódtak, szülei elvitték a moszkvai Endokrinológiai Kutatóközpontba, ahol exogén elhízást diagnosztizáltak nála. Jelenleg a szemiluki kórházban próbálnak lefaragni a súlyából. Ha nem járnak sikerrel az orvosok, akkor gyomorszűkítő műtétre lesz szükség – annak ellenére, hogy ezt rendszerint felnőtteken végzik –, ez jelentené az egyetlen esélyt az életben maradására.

Forrás: Ria Voronezh

A világ legkövérebb tinije címet eddig az indiai Mihir Jain birtokolta, aki 14 évesen már 235 kilót nyomott. Idén áprilisban azonban gyomorbypassműtétet hajtottak végre rajta, azóta pedig több mint 60 kilótól szabadult meg.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top