Egészség

Végigbüntette a belvárosi pubokat a Nébih

Belvárosi éttermeket, pubokat és szórakozóhelyeket ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, s bár azonnali bezárást nem rendelt el, mégis akadtak gondok a termékek lejárati dátumával ugyanúgy, mint a higiéniával.

Nemcsak a Balaton partján razziázik a Nébih, hanem Budapesten is, ahol lejárt szavatosságú italok, jelöletlen alapanyagok és higiéniai hiányosságok miatt osztott ki bírságot a vendéglátóhelyek között a hivatal.

A Nébih több belvárosi üzletben végzett ellenőrzést, a jogsértő vállalkozások listáját közzétette honlapján is. Eszerint a Király utcai Club Söröző, a Kakas Presszó Károly körúti egysége, a Kazimír Bistro, a Tuning Bar & Burger, a Café Faktory Kávézó, illetve A25 Canteen & Pub lejárt termékek forgalmazása miatt kapott büntetést, szinte minden esetben a sörök vagy a ciderek lejárati dátumával akadt probléma.

A Fuego éttermet és a Tom Yum thai éttermet jelöletlen alapanyagok, lejárt termékek és piszkos, rendezetlen körülmények miatt marasztalták el, utóbbiban ismeretlen eredetű fagyasztott húsokat, gyümölcsöket, sajtokat és süteményeket is találtak az ellenőrök, míg a Fuegóban egészségügyi kiskönyv és orvosi alkalmassági bizonyítvány nélkül dolgoztak a munkatársak. Mindkét hely híján volt az étteremre szabott HACCP-nek, ami hiányzott a szintén ellenőrzött Joiner’s Pub és Feelings nevű vendéglátóhelyeken is.

Utóbbiakban borzasztó higiéniai körülményekkel találkoztak az ellenőrök, a leírás szerint mindkét hely szennyezett és takarítatlan volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top