Egészség

Gyász Mezőkövesden: nem szurkol többet a csapatért Alcsika, a leukémiás kislány

Bár győzelemmel zárt a Mezőkövesd az NB1 4. fordulójában a Honvéd ellen vívott meccsét, a játékosok öröme nem volt felhőtlen. Vasárnap ugyanis elhunyt a csapat leglelkesebb szurkolója, a 8 éves Alcsika.

Gyászol Mezőkövesd, és gyászol a város focicsapata is, mert vasárnap elhunyt a nyolcéves Nyeste Aletta, akit mindenki csak Alcsikaként ismert a borsodi településen. Alcsika három és fél éves kora óta harcolt a leukémiával, de ez sem vette el kedvét attól, hogy a város focicsapatának lelkes rajongójává váljon.

A Blikk azt írja, három héttel ezelőtt még mosolyogva vezette ki a kislány a pályára a csapatot, és együtt ünnepelte a Paks ellen szerzett győzelmet a focistákkal az öltözőben. „Óriási élmény volt, hiszen hosszú idő után először jöhetett ki a kórházból, nem is gondoltuk volna, hogy ennyire tetszik majd neki. Teljesen fel volt villanyozva” – mondta a lapnak a kislány édesanyja.

Úgy volt, hogy utána a csapat minden meccsére kilátogatnak majd, de a betegség közbeszólt. Alcsika állapota rohamosan romlott, valószínű, hogy az idegrendszerét is megtámadta a leukémia. Hiába próbálkoztak ezek után tovább a kemoterápiával, nem sikerült megmenteniük Alcsika életét, a kislány vasárnap reggel szülei karjai közt hunyt el – írja a Blikk. 

A kislány halála nem csak a családját, de a mezőkövesdi labdarúgókat is megviselte. „Nehéz erről beszélni, ahogy nem volt egyszerű kimenni a pályára vasárnap. Szerettük volna, ha a mi segítségünkkel meg tud gyógyulni Alcsika, de így is példát mutatott küzdeni tudásból” – mondta Tóth Bence focista, akitől az ötlet származott, hogy együtt vezessék ki a csapatot a Paks elleni mérkőzésre. „Amikor találkoztunk, nyomát sem lehetett látni annak, micsoda küzdelmet vív. Végig mosolygott, csillogott a szeme.”

A focicsapat az elmúlt években több jótékonysági akciót is szervezett Alcsika gyógyulásáért, adománygyűjtést rendeztek, relikviákat árvereztek el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top