Egészség

Ismeretlennek adományozta a veséjét, mert valami jót akart tenni

Állítása szerint isteni hangra cselekedett.

Egy teljesen idegen embernek adományozta veséjét egy virginiai nő. Crysti Shirley azt állítja, a donorra váró férfi családjának a védőangyala jelent meg előtte, és arra kérte, mentse meg a beteg életét. „Ha nem jött volna Crysti, már a temetést intéznénk. Ő egy csodálatos ember” – mondta az új vesét kapó, kétgyermekes Jim Abed unokatestvére, Maysa.

Jim családja hosszú ideig reménykedve várta az új szervet. A férfi 2 éve volt fent a transzplantációs várólistán, hetente többször is dialízisre szorult. Kifutottak volna az időből, ha nem bukkan fel váratlanul Crysti.

Forrás: Maysa Slominski / Facebook

Végső kétségbeesésében Maysa februárban kiposztolta a Facebookra, hogy vesére lenne szükségük, abban bízva, hogy a közösségi média révén talál majd szervdonort. A felhívás március közepén jött szembe a Facebook-üzenőfalát gyanútlanul görgető Crystivel, és egyből felkapta a fejét. „Valami megfoghatatlan érzés töltött el, szívből tudtam, hogy oda kell adnom a vesémet” – mondta el utólag a fiatal nő, aki azonnal kapcsolatba lépett Maysával. Ezt követően hosszú vizsgálatok kezdődtek, hogy alkalmas-e donornak, de mindent rendben találtak az orvosok, így július végén megtörtént a dupla műtét a baltimori Johns Hopkins-kórházban.

Minden csodálatosan zajlott” – mesélte a szervdonor, aki egyáltalán nem volt ideges az operáció előtt. Mint mondja, olyan volt, mintha valami földöntúli békesség és nyugodtság járta volna át a testét. A műtét után 2 nappal kiengedték a kórházból, de a férjével egy közeli hotelben maradt, hogy Jim közelében lehessen. Jelenleg már mindketten otthon lábadoznak.

Forrás: Maysa Slominski / Facebook

Isten kért meg, hogy megtegyem, nincs szükség köszönetre. Remélem, szép, teljes élete lesz” – mondta  utólag a nagylelkű nő.

A szervátültetésen átesett férfi családja teljesen megdöbbent azon, hogy egy idegen ajánlotta fel a veséjét, áldásnak tekintik, amit Crysti tett.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top