Egészség

Lefutotta a mozgássérült kislány az 5 km-es távot – megható videó

A végtagfejlődési rendellenességgel született 7 éves kisgyerek hihetetlen kitartásról tett tanúbizonyságot.

A 7 éves Aynslie a floridai West Palm Beachben megrendezett futóversenyen teljesítette az 5 km-es távot, de úgy, hogy közben a jobb lábán kívül egy közel 3 kilós fémrögzítő volt. A kislánynak veleszületett végtagfejlődési rendellenessége van, azaz hiányzik a szárkapocscsontja a jobb lábából, emiatt csak 4 lábujja van azon a lábfején, valamint rövidebb is az a lába.

Akkor derült ki ez a probléma, amikor 23 hetes terhes voltam. Az orvosok az amputációt javasolták, mondván, műlábbal tud majd járni, de ezt nem támogattam. Szerencsére találtunk egy ortopéd sebészt, aki végtagokat állít helyre” – mesélte az anyja, Heathyr. A kislányt 18 hónaposan műtötték meg először: meghosszabbították a sípcsontját és stabilizálták a bokáját. Az a fémsín, amelyben Aynslie lefutotta a versenyt, a csonton és a bőrön keresztül van a lábához rögzítve annak érdekében, hogy helyén tartsa a sípcsontot, meghosszabbítva a kislány lábát.

Amikor áthaladt a célvonalon, mindenki megtapsolta. Nagyon büszke voltam rá” – mesélte Heathyr, aki videót készített erről a megható eseményről.

A kislányra még további műtétek várnak, de az első operáció óta már 6 centi javulást értek el, ennyivel sikerült meghosszabbítani a lábát. Aynslie mindenesetre a testi fogyatékossága egyáltalán nem hátráltatja a sportban, imád futni, kosárlabdázni, jár úszni is, odavan a téli sportokért, és sárga öves taekwondós.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top