Egészség

Eljött a háziorvostól, majd a házuk előtt összeesett és meghalt

Két évvel fiuk tragikus elvesztése után pert indítottak a háziorvos ellen Attila szülei, szerintük rossz diagnózisával hozzájárult a 35 éves férfi halálához.

Attilának a végzetes nap előtti estén folyamatosan fájt a hasa, ezért másnap reggel úgy döntött, elsétál a háziorvosához. Családja utólag úgy emlékszik, a 35 éves férfi ekkor már mellkasi szorításra is panaszkodott, és zsibbadt a bal karja is.

A Blikk beszámolója szerint a háziorvostól refluxra kapott gyógyszert és homeopátiás nyugtatót, ám ezek semmit sem használtak, ugyanis Attilának infarktusa volt. „Ne izgulj, az orvos szerint ide sem tudtam volna gyalogolni, ha infarktusom lenne” – mondta édesanyjának telefonban a fia, miután az orvos hazaengedte.

De Attila már nem ért haza, házuk előtt összeesett, és meghalt. A boncolás megállapította, hogy Attila halálát koszorúér-elzáródás és szívizomelhalás okozta, a kórboncnok feljelentést tett a háziorvos ellen, a család pedig úgy döntött, hogy perel.

Dr. Ábrahám Csaba, a család ügyvédje szerint, ha helyes diagnózis születik, akkor Attila túlélési esélyei lényegesen, szakirodalmi adatok alapján akár 80 százalékkal is megnőttek volna.

A Blikk elérte a háziorvost is, aki szerint az általa felállított diagnózist igazolta a boncolás. Hozzátette, az még a további vizsgálatok tárgya, hogy a fiatalember halálához vezető ­kórok fennálltak-e a háziorvosi vizsgálat időpontjában, vagy azt követően alakultak ki.

A haláleset 2016 áprilisában történt, a családnak több mint egy hónapot kellett várni a vizsgálatok miatt, mire eltemethették Attilát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top