Egészség

Vérmérgezést kapott a felpróbált cipőktől a 4 éves kislány

Két nap leforgása alatt szétáradt a kisgyerek testében a fertőzés, mert mezítláb bújt bele az új szandálokba.

Súlyosan megbetegedett a 4 éves Sienna Rasul, miután felpróbált több cipőt az egyik cardiffi üzletben kiállított lábbelik közül. Az orvosok diagnózisa szerint a cipőkben lévő baktériumok vérmérgezést okoztak a kislánynál, aki 5 napot töltött kórházban, mivel a fertőzés a lábfejéről a lábszárára is továbbterjedt, sőt magas láza is lett.

Képünk illusztráció

Anyja, a háromgyermekes Jodie Thomas el sem mozdult a kórházi ágya mellől. „Sokkolt a hír, amikor az orvosok elmondták, hogy a felpróbált cipőktől betegedett meg. Sienna szandált viselt a nagy melegben, zokni nélkül. Valószínűleg más kislányok is mezítláb próbálták fel azokat a lábbeliket, s egyiknek lehet, hogy fel volt horzsolva a bőre, így kaphatta el a fertőzést” – mondta.


Szerencsére az antibiotikumos kezelés „megtette a dolgát”, így nem volt szükség műtétre. Siennát ugyan még bent tartják megfigyelésre, de a család már fellélegezhet. A történtek után Jodia arra ösztönzi a szülőket, hogy mindig zoknival próbáltassák fel gyerekükre az új cipőt, hiszen nem tudhatjuk, kinek a lába járt benne előttük.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top