Egészség

30 kilót fogyott, hogy megmentse apját

Lemondott a cukorról és a szénhidrátról, s kemény edzésekbe kezdett, így lehetett csak vesedonor apja számára.

Amikor az atlantai Dawn Muhammaddel azt közölték az orvosok, hogy túlsúlyos ahhoz, hogy donorként segítse a negyedik fázisú veseelégtelenségben szenvedő, 71 éves apját, Lucious Danielst, nem volt kérdés, hogy mi legyen a következő lépés. „Apám az én szuperhősöm, egész életemben felnéztem rá” – mondta el a fiatal nő, aki 16 hónap alatt teljes életmódváltáson ment át, s ennek eredményeként 30 kilótól szabadult meg.

Személyi edzőt bérelt 2016 decemberében, valamint lemondott a cukorról és a szénhidrátról azért, hogy javítson BMI-indexén, és vesedonor lehessen apja számára, aki minderről mit sem tudott.

Forrás: ABC News

2018 áprilisában egyszer csak jött a telefonhívás: annyira jól sikerült Dawn fogyása, hogy most már tökéletes donornak. A jó hírt egy megható levélben tudatta súlyos beteg apjával. „Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy segíthetek apunak, hogy újra egészséges lehessen, és normális életet élhessen” – mondta Dawn.

A fiatal nő és apja műtéte augusztus 31-én volt.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top