Egészség

Rengetegen lettek rosszul az Emirates New York-i járatán – frissítve

Nagyjából 100-an érezték rosszul magukat a repülőn, leszállás után mindenkit megvizsgáltak, 10 embert pedig kórházba szállítottak.

UPDATE: 09.06., 09.39

Az Emirates szóvivője a következőket nyilatkozta a szerdai, Dubajból New York JFK repülőterére közlekedő, EK203-as járatán történtek kapcsán:

Mostanra az összes utas elhagyta az Emirates EK203-as járatának fedélzetét. A kiszállást megelőzően az egészségügyi szervek minden utast megvizsgáltak, és 3 utast, valamint a személyzet 7 tagját kórházba szállították orvosi ellátás, és további megfigyelés céljából. Kilenc utas a repülőgép mellett további orvosi ellenőrzésen esett át, ők később elhagyhatták a repülőteret, csakúgy, mint a járat többi utasa. Az Emirates járat személyzete, valamint a földi kiszolgálásban résztvevő kollégáink szorosan együttműködtek a hatóságokkal a fedélzeti orvosi vizsgálatok során és ezek végeztével a repülőgépet újból átvehette légitársaságunk. A beérkező járat késése miatt a New Yorkból Dubaj felé visszainduló, EK204-es járat előreláthatólag 3 órás késéssel szállhat fel. A Dubajban átszálló utasainknak, amennyiben a késés érinti csatlakozó járatukat, az Emirates helyi személyzete nyújt majd segítséget, hogy újrafoglalhassák repülőjegyeiket. Elnézést kérünk utasainktól az okozott kellemetlenségekért. Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig, minden körülmények között elsődleges prioritásunk.

Sok utas lett rosszul

Legalább 19 ember megbetegedett az Emirates légitársaság Dubajból New Yorkba tartó járatán szerdán. Közülük 10 embert – 3 utast és a személyzet 7 tagját – kórházba szállítottak, 9-en viszont visszautasították az ellátást – írja a Reuters.

Az 521 utast szállító Airbus 380-as repülőgépen azonban ennél sokkal többen érezték rosszul magukat. A beszámolók szerint nagyjából 100-an panaszkodtak lázra és köhögésre, de kiszállás előtt mindenkit megvizsgáltak, és rendben találták őket.

A repülőtéren a rendőrség és egészségügyi szakemberek várták a gépet, az utasok csak azután hagyhatták el a repülőt, hogy megvizsgálták őket.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozhatta a rejtélyes megbetegedéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top