Egészség

Tömeges megbetegedések Heves megyében – rejtélyes járvány terjed

Hirtelen megugrott a hasmenéses megbetegedések száma két Heves megyei faluban, a helyiek a csapvízre gyanakodnak. A polgármester nyugalomra int, és palackos víz fogyasztását javasolja, amíg meglesznek a vizsgálati eredmények.

Tömeges megbetegedéseket jelentettek két Heves megyei településről. Domoszlón hétfő óta két nap alatt csaknem háromszázan keresték fel körzeti orvosukat hányós, hasmenéses, lázas panaszokkal, de Kisnánán is hasonló a helyzet.

Két nap alatt több százan keresték fel a körzeti orvost a rejtélyes betegség miatt – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A legtöbben egyből a csapvíz fertőzöttségére gyanakodtak, ugyanis a két település közös forráskútból kapja az ivóvizet, de a vizsgálati eredményekre még várni kell. A települések vezetői közben több fórumon is igyekeznek megnyugtatni a helyieket, akiknek a csapvízfogyasztás helyett a palackos víz fogyasztását javasolják a vizsgálat lezárultáig.

A kormányhivatal és a vízmű szakemberei is vizsgálják a tömeges megbetegedések okait, nemcsak az ivóvízrendszert ellenőrzik, hanem a települések közkonyháit is.

HEOL

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top