Egészség

A Facebookon találta meg a nőt, aki megmentette az életét

Most napi szinten beszélnek egymással, közeli barátnők lettek.

Marianne LaPlante éppen 94 édesanyjával volt egy New Jersey-i szupermarketben, amikor váratlanul rosszul lett és összeesett. Az eséskor beverte a fejét, és erősen vérezni kezdett. Szerencséjére éppen arra járt Lisa Manoy, aki 15 éven keresztül dolgozott ápolónőként.

Amikor odaértem, erősen rángatózott. Vértócsa gyűlt a feje köré. Rengeteg vért vesztett

– nyilatkozta Manoy, aki rögtön tudta, hogy nem csak felületi sérülésről van szó. Manoy egy arra járó férfit arra kért, hogy tartsa nyomás alatt a sebet, mialatt ő ellátja a nőt. Ekkor vette észre, hogy LaPlante arca először hamuszürkére, majd kékesre váltott. Nem kapott levegőt.

Manoy azonnal nekilátott a mesterséges lélegeztetésnek, miközben lánya megpróbálta megnyugtatni a nő idős édesanyját. Két-három percbe is beletelt, mire LaPlante újra lélegezni kezdett. Kórházba szállították, de Manoyt nem hagyta nyugodni az eset. Felhívta a kórházat, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a nő jól van, de ott nem adhattak neki felvilágosítást, mondván, hogy nem adhatják ki a betegek adatait.

Mindeközben LaPlante is meg akarta keresni a megmentőjét. A Facebookhoz fordult segítségért: egy bejegyzésben leírta, hogy szeretné megköszönni az ismeretlennek a segítséget, és ehhez megosztásokat kér. A poszt végül egy csoporton keresztül jutott vissza Manoyhoz másnap reggel.

A két nő azóta napi szinten beszél egymással telefonon és a Facebookon is. Hamarosan pedig személyesen is találkoznak egy étteremben. LaPlante sokkal jobban érzi magát, bár még mindig orvosokhoz jár, hogy kiderüljön, pontosan mi történt vele. Manoy szerint a sors akarta úgy, hogy találkozzanak.

Lisa Manoy és lánya (Lisa Manoy/Facebook)

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top