Répasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg sárgarépa tisztítva
- 2 ek. méz
- 1 citrom leve
- 40 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg zöldsaláta
- só
A sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, sózzuk, hozzáadjuk a kifacsart citrom levét, rácsorgatjuk a mézet, majd zöldsalátaleveleken tálaljuk a savanyú káposztával együtt.
Mézes-kakukkfüves körtesaláta kék sajttal
Hozzávalók (4 személyre):
- 6 érett körte
- 2 nagy fürt kék szőlő
- 4 marék friss salátalevél
- 15 dkg pirított török mogyoró
- 15 dkg kék sajt (gorgonzola, stilton vagy roquefort)
- 6 ek. olívaolaj
- 1 citrom leve
- Fél tk. szárított kakukkfű
- 2 ek. méz
Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, és felszeleteljük. A szőlőt leszemezzük, megmossuk.
Az öntethez az olívaolajat kikeverjük a citrom levével, a mézzel és a kakukkfűvel.
Tányérra helyezzük a salátát, a körtét, a szőlőt, majd rámorzsoljuk a kék sajtot, megszórjuk a pirított mogyoróval, végül meglocsoljuk az öntettel.