Egészség

Idén eddig 18 kanyarós megbetegedés volt Magyarországon

A kanyaró elsősorban azoknál a felnőtteknél és gyerekeknél fordul elő, akik nincsenek beoltva.

18 magyar kanyarós esetet regisztrált idén szeptemberig az európai járványügyi központ, június óta azonban nem történ újabb megbetegedés – olvasható a weborvos.hu oldalon. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legutóbbi jelentése leszögezi, hogy az unióban a kanyaró elsősorban azok körében fordul elő mind a felnőtteknél, mind a gyermekeknél, akik nincsenek beoltva. Ráadásul nagyobb járványok és halálos kimenetelű esetek olyan országokban is történtek idén, ahol korábban úgy tűnt, kiküszöbölték a fertőzést.

2018-ban október 5-ig az unióban a legtöbb esetet Romániából (5088), Franciaországból (2702), Görögországból (2289), és Olaszország (2248) jelentették. Az európai országok idén október elejéig harminchárom halálesetről számoltak be: Romániából (22), Olaszországból (6), Franciaországból (3) és Görögországból (2) – olvasható a weborvoson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top