Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Még a gondozókat is sokkolta: megölte párját egy állatkerti nőstényoroszlán

Az oroszlánpár 2015 óta élt együtt, azóta három közös utódjuk született.

Egy nőstényoroszlán megölte társát, három kölykének apját az amerikai Indianapolis állatkertjében. A Zuri nevű nőstény hétfő reggel, nyitás előtt harapta át 10 éves párja, a Nyack nevű hím oroszlán nyakát.

A támadás zajára a kifutóhoz siető állatgondozók megpróbálták szétválasztani az oroszlánokat, de a nőstény csak azután engedte el áldozatát, hogy az már nem mozdult. A boncolás szerint a hím oroszlán nyaki sérülés okozta fulladásba halt bele.

Nyack, az elpusztult hím, Forrás: Indianapolis Zoo

Az állatkert értetlenül áll a történtek előtt, a személyzet soha nem tapasztalt szokatlan agresszivitást a két oroszlán között, sérülés okozta sebeket sem láttak rajtuk soha. A pár 2015 óta élt együtt, azóta három közös utódjuk született. Az állatkert a szokatlan „gyilkosság” körülményeinek alapos kivizsgálását helyezte kilátásba.

A szakértők szerint „döbbenetes és példa nélkül áll”, hogy egy nőstény oroszlán megöljön egy hímet. „Már láttunk példát nőstények hímek általi megölésére vagy arra, hogy egy falka nőstény elűzött hímeket, de még soha nem hallottunk olyanról, hogy egy nőstény megöljön egy hímet” – mondta Craig Packer, a Minnesota Egyetem oroszlánkutató központjának professzora.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top